10/23/2010

8 La fèsta dels reis los reis magues

Lo Crist es nascut a Betlèem dins una grepià ;los reis seguiguèron l'estela del pastre per far de presents a l'enfant.Es la fèsta de l'epifania es celebrada  lo segond dimenge aprèp nadal.A la debuta èra una fèsta pagana .


 Per tirar los reis, la tradicion vòl que lo mai pichòt dels enfants se meta jos la taula e que diga los mons.Cal copar una part  de pus per lo paure o un convidat non previst.
 Vaquí una recèpta  trobada dins un libre vièlh .

      Ingredients

 500g de farina  un paquet de levadura  fornarià o de la levadura fresca
cal comptar 20g per 500g de farina
5uòus
75g de sucre  .
 150 g de burre
200g de fruchs confits
un pauc d'aiga de flor d'irange
un pecic de sal.

Mesclar la levadura  amb un pauc d'aiga cauda esperar un pauc. Dins un ensaladièr mesclar farina los
4mujòl,lo sucre ,lo burre  ,la levadura , pastar  encara e encara. daissar  paussar 8h  cobèrt. Prestar un còp de mai metre sus una taula  esperar que la pasta gonfle quand la òm  quicha amb lo det e que remonta; es  bon. Metre a còire a forn  caud environ  35 minutas. Aquò depend de vòstre forn.Ara se pòt far una còca amb de la pasta fulhetada  e quicòm al mitan.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire