Aguèri aquela recèpta sus una carta postala a total festum lo 13 de junh 2009.Granda fèsta per l'occitan.
Las vièlhas que fasián la recèpta venián d'un ostal de retirada .
Los enfants de calandretas las acompanhavan e faguèrem lo torn de l'esplanada en cantant de cançons en. occitan .Un jove de qinze ans me demandèt qu'es aquò l'occitan? es de Breton,?.?Quicòm coma aquò vos daissa sens votz pas de que s'escanar ca que la ,lo li expliquèt un pauc ..Cossí far per far conèisser l'occitan o sabi pas mas i a du trabalh...
1kg de farina
250 g de burre
12 uòus
2 limons
1 pichòt gòt d'alcoòl
Far un potz dins la farina.Botar al mitan del pòtz los uòus las peletas de lemon lo gòt d'alcoòl lo burre fondut .Plan mesclar pastissejar.e prestir per far una bola de pasta.Daissar pausar doas oras al fresc copar de pichòtas bolas de pasta gròssas coma un albricòt . Estirar lo mai possible que siá fin. Puslèu que de tresusar aquí dessus preni la maquina per far las pastas es mai aisit e va plan.Far fregir dins l'òli plan cauda .Estorrar e salpicar de sucre glaça.
Bon apetít.!!
.
proverbi;val mai manjar qu' èsser manjat.
rubrica F VERNET aux yeux de tous: a bèlis uèlhs vesents
Aquò dona enveja, galavarda que siáu!!!
RépondreSupprimerAra, te fau ne faire e ne'n manjarèm en cors de practica de la lenga, es lo dimècres de tantossada doncas es perfièch e siáu segura que Melania será d'accordi!!!