12/23/2010

2 - Respira



Coma ara son las vacanças ai pensat a un pichòt dessenh animat. Volguèri pas metre la celebra mirga e pas res contra ela . Aquel film a qualques annadas ja. La version victòrias de la musica es un pauc diferenta èra en direct e cambièt un pauc las paraulas. La retirada èra ja d'actualitat
.Cò qu'a cambiat es que d'ara endavant la votèron la lei e tornarem pas en arrièr.Enfin,..vièlhirem pas totes del meteis biais..

La mòda es a L'ecologia, al biologic ca que la fa ja un brieu que los cancerològs tiran l'alarma sus los produches quimics deserbants e tot aquò.Es coma tot es quand i a de problèmas que se dison cal qu'aquò cambie.Cal dire que pensan que los produches quimics serián responsables de la diminucion dels espermatozoÏdes.Mèfi !!
Non sens rire son inquiets e cercan las causas d'aquela demesida.
Es coma lo problèma del mediator foguèt donat subretot per far magrir e de personas pas forçadament obèsas es coma l'isomèride avant alara qu'aviá agut de mòrts als estats- unis e de probèmas en França ...sens parlar de l'ormòna de creissença e lo demai.Lo temps de reaccion es un pauc lent .Lo mai sovent los interèsses economics passan primièrs Veirem ben !!

Nos cal far la tria de las escobilhas redusir reciclatge, reütilizar caminar al mens 30 minutas per jorn en luòc de prene la veitura un biais d'alenar melhor.En 1968 lo moviment ippí èra pas luènh de çò que preconiza l'ecologia ara. Per l'anecdòta aviái un batifuòc solar éra una mena de miralh am un pichòt pal per plantar la cigareta e l'exposicion al solelh la fasiá alucar.
BON NADAL a totes sens oblidar los que son sols ;los malauts, los que patisson.A lèu.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire