1/26/2011

9 l'occitan qu'es aquò?

a

Aquela video mòstra çò qu'es l'occitan. Mas que fa l'aglomeracion de Montpelhièr per l'occitan? existís una brocadura: Montpelhièr aglomeracion sosten la cultura occitana la cultura mas la lenga es pas mencionada, un oblit? non lo president de l'aglomeracion lo paure G Frèche disiá

"Montpelhièr tèrra de rescontras e d'escambis, fòrta de sas rasics, Montpelhèr Algomeracion a, a còr de promòure, e de metre en valor la cultura occitana, sas tradicions; e son art de viure, qu'an fargat l'identitat de nòstre territòri."
Creacion d'una delegacion dedicada a l'occitània

.:Estacament al patrimòni cultural:Organizacion de las fèstas
            fèsta  de la pomas d'amor a clapièr
                      de l'oliva pinhan
                      de la rabassa o trufa negra a san gegnièr- de- morgues
                      dels buòus
                      de las pèiras a beaulieu
                      de la ròsa
                      de la vinha

Accion de Montpelhièr aglomeracion:Lançament d'un novèl cicle annadièr d'animacion dins l'ostal d'aglomeracion. Totes los carnavals coma los Palhasses de Cornonterral totas las fèstas ,vòtas, las animals totemics tot aquò fa tornar viure de tradicions ensebelidas dins la memòria del temps.


Ajuda lo teatre   t i o la rampa la musica e la dança occitana.

Trabalha en pertenaria amb lo CIRDOC E LO POL UNIVERSITARI/;PAU VALERI. Lo colloqui  internacional' los trobadors e los tèxtes occitans del sègle 20 de l'an passat. Lo 1 e 2 abrial.2010 ne foguèt lo fruch.
Dins aquel encastre sèt universitats del sud de França e de Catalonha se son recampadas dins un projèct de recèrcas 2010 2014 que l'ojèctiu es de veire la recepcion e l'influença dels trobadors del tresen sègle a uèi.

La mediateca Emile Zola/  A mai de 12 000 documents  11 000 en occitan e 13 50 en Catalan, la sala d'occitan es dobèrta a totes. Se pòt manlevar de libres.
Sosten a radiò lenga d'Oc qu'a  sièis frequencas aquí e en Miègjorn -pireneu.

 Per los espòrts ./Adjuda per lo tambornet   amenagement dels terrens  100.000 euros las corsas camarguencas 500  aderents. las ajustas
coupe d'or (tournoi de joutes languedocienne)
Per l'ensenhament adjuda:  las calandretas. e dos collègis, un a Clapièr, lo sol que farà la seguida al licèu.mas tanben ajuda lo cercle occitan de Montpelhièr ont i a de corses pels adults que se trapa a L'ostal d'occitània  (institut  d'estudis occitan) ajudat per la region lengadòc roselhon.
Per la cultura organisacion granda de total festum: balètis fuòc de la sant Joan  de cants de danças   que s'espandisson dins la region tota a gratis.
Courses Camarguaises
envoyé par chouba95. - Foot, rugby, surf et encore plus de sports en vidéo.NB mercè jJ -Luc per ton libre .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire