2/12/2011

10 lo teatre: l'estanquet.

O !O !LA  LA  LA !! UN FUM DE MOND A L'ESTANQUET !!!!AS VIST(A)!!!
 Un eveninent rara:  L'estanquet al teatre de la vista a Montpelhièr. Es a vos copar lo buf de rire.Un moment de pur bonur .Un divertiment complet.

L'estanquet,polit bar en riba de mar  ont lo meteire en scèna Claudi Alaranq e la companhiá T I O la rampa an causit de metre en scèna cinc peçotas:
                    D'en primièr Sant Martin fablèl de l'edat- mejana .Jòc d'actors fabulòs.
                    Las palmas  de banador  Teatre de vaudevila  sénher Gafaròt e  Banadòr son excepcionals Sens oblidar la coquina Felissona.  òm  ritz de cap en cima..

Lo somnambula:Palhassada.  bofonada,quand se vei lo somnanbula es a se crebar  la pèl de rire talament es sexi amb la cambaliga!!!

 La sopa de morres:se sès pas d'accòrdi amb ton òme li cal servir la sopa de morres per li far entendre rason ...o te cal trapar un autra sòci...comèdià leugièra...
                        
    L'anguiala, Cançon tradicionala coregrafia perfèicha
    A la fin los aplaudiments noirits. òsca !!!!

 Lo decòr sus l'empont:L'estanquet coma se trapava abans dins las annadas 1950 abans l'urbanizacion.La musica , lo cant,  la dança ,lo bruch de èrsas en riba de mar vos transportan luènh del lagui de la vida vidanta.e del tristum. Lo solelh es dedins!!!per aquel jorn de pluèja

  Los actors son genials,L'interpretacion fabulosa amb un ritme alèrta pas de plaça per l'anuèg,sèm coma enmmascats...un rire te pega. Es en occitan  mas es pas un problèma per los que coneisson pas pas lenga .Una traduccion en naut es facha , sostitols..puèi es de bon comprene.talament es plan jogat. Avèm l'impression de veire de scènas de dessenhs amimats. Anatz -i emai se parlatz pas occitan.Animacion amb la tecnica modèrna  Lo teatre occitan sap s'adaptar a la modèrntat fenomèn vist ja amb la peça sus la crosada.
Meritan una capelada granda.  I a de prèmi de literatura occitana perque pas de" Oscar"de melhors actors? Grandmercé a los que fan viure lo teatre occitan..Ont la lenga es viva.I a pas de rason que lo teatre siá tan desvolopat que la cançon

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire